Hotel Fritzatorpet

Nyheter

Äpplen i stora lass.. Recept lycka del 1

Posted on

Ja det finns många varianter att göra med äpplen.
Paj, kaka, mos eller helt enkelt äta den som den är..
Vi vill idag bjuda på en riktig klassiker, som vi har märkt är det mest populäraste på våra luncher!
PAJEN
En äppelpaj kan du aldrig misslyckas med, och den går hem hos alla, stora som små!
Du kan göra den lite mer” avancerad” med tillexempel riktig smördegsbotten men du kan också göra den helt enkel med en smuldeg på toppen! – vad du känner för, och vad du har tid med!!
Vi kör en enkel och extremt snabb variant- Äpple Smulpaj:

Vad du behöver för 1 paj:
Äpplen 5-6 (normal stora)
Smör 50 g
Vetemjöl 1,5 dl
Socker 1,5 dl
Kanel 2 tsk
Kardemumma 1 tsk
1 smord form

Skala och kärna ut äpplena
Skiva dem i lagom stora bitar
Blanda äpplena med lite socker, kanel och Kardemumma – häll i formen.
Smuldegen:
Blanda vetemjöl socker- lägg i rumstempererat smör och forma till en smulig deg.
Smula över degen över äpplena- ställ in pajen i mitten av ugnen i 20- 25 minuter på 185 grader- tills den får en gyllenbrun färg!

Hoppas att det ska smaka!