Hotel Fritzatorpet

Nyheter

Det gyllene guldet.. Kantarellen…

Posted on

En stor del av hösten handlar ju om Svamp. Kantarell, trattkantarell, Karl Johan, ja det finns en hel del olika, goda du kan hitta i våra skogar!
Idag ville vi ge ett recept på en pastarätt som är ganska enkel att göra men så super god att äta – en lite ruggigare höstdag!

Vad du behöver för 4 personer:
400 färskpasta
ca. 400- 500g Strimlat fläskkött
0,5 l Grädde
½ – 1 dl Creme fraiche
1 lök
1 ask med körsbärstomater
Kantarellet (mängd efter eget önskemål)
Bladpersilja

Krydda gärna med färska örter för bästa smak:
Oregano
Timjan
salt och peppar

Maizena för redning av sås

Förstek svampen
Koka upp vatten för pasta
Stek på det strimlade köttet – salta och peppra.
Lägg i hackad lök och den förstekta svampen.
Hacka ner bladpersilja och timjan samt halvera körsbärstomaterna och ner med det i stekpannan. Till sist slår du på grädden samt crème fraichen – låt det koka upp!
Krydda på efter behag med oregano samt mer salt och peppar vid behov!
Red upp såsen med maizena och rör om regelbundet.
Smaka av- är ni nöjda med smaken ställ av den från plattan, häll av den kokta pastan och i med den i grytan, ganerna med lite timjan, bladpersilja och halverade tomater och vips en härlig, mustig och god middag för dig och dina nära och kära!

Hoppas att det ska smaka!