Hotel Fritzatorpet

Nyheter

Sist men inte minst, Plommonkakan!

Posted on

Plommon är också en frukt som det finns i mängder av såhär års.
Även här finns det en hel djungel av goda saker man kan göra, vad vi gärna gör med dem, är att baka.
Ett enkelt sockerkaks recept där vi petar ner plommon i smeten- Mumsigt värre!

Vad du behöver:
75g smör
3 dl socker
3 Ägg
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
plommon (urkärnade)
Pärsocker för garnering

Vispa socker och ägg till en porös smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner lite i taget av torrvarorna i socker/ ägg smeten.
Häll i mjölken samt smöret och vispa till en jämn smet.
Smöra samt bröa en form häll i smeten och peta ner plommon efter behag.
Garnera med pärlsocker på toppen.
In i mitten av ugnen i 175 grader i ca. 50 min – tills den fått en gyllenbrun färg och inte kladdar mer på teststickan!

En saftig och god kaka som passar till mysiga kaffestunder!
Hoppas att det smakar!