Hotel Fritzatorpet

Nyheter

Posted on
Kommentarer inaktiverade för Det gyllene guldet.. Kantarellen…

Det gyllene guldet.. Kantarellen…

En stor del av hösten handlar ju om Svamp. Kantarell, trattkantarell, Karl Johan, ja det finns en hel del olika, goda du kan hitta i våra skogar!
Idag ville vi ge ett recept på en pastarätt som är ganska enkel att göra men så super god att äta – en lite ruggigare höstdag!

Vad du behöver för 4 personer:
400 färskpasta
ca. 400- 500g Strimlat fläskkött
0,5 l Grädde
½ – 1 dl Creme fraiche
1 lök
1 ask med körsbärstomater
Kantarellet (mängd efter eget önskemål)
Bladpersilja

Krydda gärna med färska örter för bästa smak:
Oregano
Timjan
salt och peppar

Maizena för redning av sås

Förstek svampen
Koka upp vatten för pasta
Stek på det strimlade köttet – salta och peppra.
Lägg i hackad lök och den förstekta svampen.
Hacka ner bladpersilja och timjan samt halvera körsbärstomaterna och ner med det i stekpannan. Till sist slår du på grädden samt crème fraichen – låt det koka upp!
Krydda på efter behag med oregano samt mer salt och peppar vid behov!
Red upp såsen med maizena och rör om regelbundet.
Smaka av- är ni nöjda med smaken ställ av den från plattan, häll av den kokta pastan och i med den i grytan, ganerna med lite timjan, bladpersilja och halverade tomater och vips en härlig, mustig och god middag för dig och dina nära och kära!

Hoppas att det ska smaka!

Posted on
Kommentarer inaktiverade för Äpplen i stora lass.. Recept lycka del 1

Äpplen i stora lass.. Recept lycka del 1

Ja det finns många varianter att göra med äpplen.
Paj, kaka, mos eller helt enkelt äta den som den är..
Vi vill idag bjuda på en riktig klassiker, som vi har märkt är det mest populäraste på våra luncher!
PAJEN
En äppelpaj kan du aldrig misslyckas med, och den går hem hos alla, stora som små!
Du kan göra den lite mer” avancerad” med tillexempel riktig smördegsbotten men du kan också göra den helt enkel med en smuldeg på toppen! – vad du känner för, och vad du har tid med!!
Vi kör en enkel och extremt snabb variant- Äpple Smulpaj:

Vad du behöver för 1 paj:
Äpplen 5-6 (normal stora)
Smör 50 g
Vetemjöl 1,5 dl
Socker 1,5 dl
Kanel 2 tsk
Kardemumma 1 tsk
1 smord form

Skala och kärna ut äpplena
Skiva dem i lagom stora bitar
Blanda äpplena med lite socker, kanel och Kardemumma – häll i formen.
Smuldegen:
Blanda vetemjöl socker- lägg i rumstempererat smör och forma till en smulig deg.
Smula över degen över äpplena- ställ in pajen i mitten av ugnen i 20- 25 minuter på 185 grader- tills den får en gyllenbrun färg!

Hoppas att det ska smaka!

Posted on
Kommentarer inaktiverade för Restaurangen Abonnerad den 28/8

Restaurangen Abonnerad den 28/8

Hej Alla glada!

 

Vi vill bara meddela att restaurangen är abonnerad söndagen den 28/8 så vi serverar tyvärr ingen helglunch denna dag.
Varmt välkomna tillbaka på Måndagen den 29/8 från kl. 11:30

 

Med vänliga hälsningar
Nadin Persson

Posted on
Kommentarer inaktiverade för Söndags buffé

Söndags buffé

Vi kommer duka upp en söndagsbuffé med massa gott innehåll
Söndagen den 21/8 mellan kl. 12:00 -15:00.

Skynda att boka bord!
Tel: Söndags buffe den 21%2F80454- 22 66 22

Posted on
Kommentarer inaktiverade för Söndagen den 17/7

Söndagen den 17/7

Hej Allesammans!

Lite info angående kommande söndag!
Varmt välkomna igen nästa vecka!!söndagen den 17%2F7 Stängt

Posted on
Kommentarer inaktiverade för Midsommar helgen

Midsommar helgen

Hej Allesammans!

Nu närmar det sig midsommar och vill meddela att vi kommer hålla stängt från
Torsdag efter kl. 14:00 (lunchen körs som vanligt)
Och öppnar åter Måndag kl. 11:30

Vi önskar er alla en fantastik midsommarhelg och hälsar er alla varmt välkomna igen på Måndagen den 27/6!!

trevlig sommar

 

Posted on
Kommentarer inaktiverade för Försommarafton Fredagen den 17/6 Inställt

Försommarafton Fredagen den 17/6 Inställt

Hej Allesammans!

Tyvärr måste vi meddela att
Försommarafton fredagen den 17/6 är tyvärr inställt.
Vi återkommer med nytt datum längre fram.
Vi hoppas på allas förståelse och att vi får hälsa er välkomna en annan gång till oss!

 

Posted on
Kommentarer inaktiverade för ändrade öppettider under Sweden Rock veckan (v.23)

ändrade öppettider under Sweden Rock veckan (v.23)

Under Sweden Rock veckan kommer vi ha ändrade öppettider under kvällstid.

Lunchen serveras som vanligt mellan kl. 11:30 – 14:00

Ring oss för mer info!
Tel: 0454- 22 66 22

Varmt välkomna!

 

Posted on
Kommentarer inaktiverade för Nationaldagen den 6/6

Nationaldagen den 6/6

Hej allhopa!

Idag firar vi nationaldagen tillsammans med er,

vi kommer servera en helglunch mellan kl. 12:00- 15:00

Ring gärna och boka bord!

Varmt välkomna

Posted on
Kommentarer inaktiverade för Potatissallad – recept

Potatissallad – recept

Här har vi receptet på vår potatissallad som visats på Facebook!

Smaklig spis!

Ingredienser (8 personer)

2,5kg kokt potatis
3 salladslökar
5-6 äpplen
300g kapris
2 vitlökar
1 purjolök
2 knippen rädisor
200 g tomatpuré
200g chilisås
1 dl äppelcidervinäger
0,5dl rapsolja
salt och peppar
1 ask körsbärstomater/ plommontomater
1 knippe med bladpersilja/kruspersilja